Tips voor mooie borsten

Tips voor mooie borsten

Borsten kunnen door veel verschillende redenen minder mooi worden dan dat deze eerder waren. Door het ouder worden kunnen borsten hun stevigheid verliezen en gaan hangen. Ook kan een zwangerschap ervoor zorgen dat de borsten slapper worden. Een goede verzorging van de borsten is van groot belang om deze in goede conditie te houden.

Trainen

In de borsten zelf zitten geen spieren, dus deze kun je ook niet trainen. Onder de borst zit wel een borstspier die je kunt trainen om de borsten stevig te houden. Ook zijn sporten zoals zwemmen en roeien een ideale work-out voor je borsten.

Voeding

Een gezonde voeding heeft een gunstige invloed op het uiterlijk van je borsten. Zorg ervoor dat je voldoende vitamines en mineralen binnenkrijgt. Eiwitten zijn belangrijk voor de borstspier onder de borsten. Vrouwelijke borsten groeien onder invloed van het hormoon oestrogeen. In bepaalde plantaardige voedingsmiddelen is dit hormoon ook in de vorm van fyto-oestrogeen aanwezig. Door veel van deze producten te consumeren boots je als het ware een natuurlijke borstgroei na. Fyto-oestrogenen komen onder andere veel voor in sojabonen en lijnzaad.

Smeren en masseren

Er bestaan verschillende crèmes die speciaal ontwikkeld zijn voor versteviging van de borsten. Regelmatig de borsten in masseren met zo'n crème is ook goed om de borsten mooi, soepel en stevig te houden. Ook bestaan er verschillende maskertjes speciaal ter verzorging van de borsten. Je kunt deze zelf in de winkel kopen of dit laten doen bij een schoonheidsspecialist.

Een goede BH

Een goede BH is zeer belangrijk voor een mooi uiterlijk van de borsten. Naast het feit dat een goede BH lekker zit en veel stevigheid bied en daardoor ook minder risico op andere lichaamsklachten zoals nek- en rugpijn geeft zorgt een goede BH er ook voor dat je kleding mooier zit en je figuur beter uitkomt. Een sport BH is absoluut van belang tijdens het sporten.

Kleding

Een lage hals in een shirtje doet de borsten beter doen uitkomen. Een shirt met een hoge hals geeft de borsten een groter en meer hangend uiterlijk.

Een koude douche en voldoende beweging

Een koude douche is goed voor de doorbloeding in de borsten. Dus wissel af en toe af met warm en koud. Een goede bloedcirculatie is van belang voor stevige borsten. Daarnaast is voldoende beweging ook van belang voor een goede doorbloeding in de borsten en heeft een positieve invloed op de borstspier en de huid van de borsten.

Afvallen

Als je binnen korte tijd veel afvalt zullen je borsten ook kleiner worden en daarbij gaan hangen en hun stevigheid verliezen. Probeer als je wilt afvallen in ieder geval rustig aan af te vallen en tijdens het afvallen de borsten goed te verzorgen door voldoende te bewegen, de borstspier de trainen en de borsten regelmatig te masseren met een verstevigende crème.