Redenen voor borstvergroting

Redenen voor borstvergroting

Er zijn veel verschillende redenen te bedenken voor borstvergroting. Iedere reden die je kunt bedenken is een goede en reële reden. Wat wel erg belangrijk is is dat je het zelf graag wilt en een borstvergroting niet voor iemand anders doet.

De reden voor een borstvergroting is meestal dat iemand zich niet gelukkig voelt met haar borsten en zich hier erg onzeker over voelt. Veel voorkomende redenen voor het onzeker voelen over de borsten zijn bijvoorbeeld te kleine borsten, ongelijke borsten of de borsten zijn niet in verhouding met de rest van het lichaam. Wat ook een veelvoorkomende reden is is slappe en/of hangende borsten, soms ook ten gevolge van een zwangerschap.

Implantaten na borstkanker

Bij borstkanker kunnen er verschillende operaties uitgevoerd worden. Zowel een borstsparende operatie als een afzetting van de borst. Bij dit laatste is het mogelijk naderhand een implantaat in te laten brengen. Het plaatsen van een inwendig implantaat is hetzelfde idee als een borstvergroting. Dus ook het verliezen van een of beide borsten na borstkanker kan een goede reden zijn om borstimplantaten te laten plaatsen.

Natuurlijke borstvergroting en plastische chirurgie

Het plaatsen van implantaten wordt gedaan door middel van een chirurgische ingreep. Dit is een ingrijpende ingreep en kan niet zomaar teruggedraaid worden. Belangrijk is daarom om goed na te denken over het uitvoeren van deze ingreep. Natuurlijke borstvergroting is minder ingrijpend en kan altijd eerst overwogen worden voordat een chirurgische ingreep plaatsvindt.

Door middel van borstpompen en tabletten kunnen de borsten bijvoorbeeld goed verstevigd worden en voller worden. Vindt je jouw borsten dus slap en hangend dan kun je gemakkelijk eerst natuurlijke borstvergroting overwegen voordat je grote stappen gaat ondernemen.