Oefeningen voor borstversteviging

Oefeningen voor borstversteviging

Vooral veel mannen trainen de borstspieren om er goed uit te zien. Bij vrouwen zijn borstspieren minder goed zichtbaar maar wel degelijk erg van belang voor mooie borsten. De borstspieren liggen als het ware onder de borst en zitten niet in de borsten zelf. Wanneer je de spier onder de borsten traint wordt deze groter en steviger waardoor de borsten zelf ook groter en steviger lijken. Wij hebben een overzicht gecreëerd met oefeningen die een positieve invloed hebben op de stevigheid van de borsten.

Oefening 1

De eerste oefening is zeer eenvoudig en gemakkelijk uit te voeren, dit kan bijvoorbeeld ook onder de douche gedaan worden. Plaats de handen tegen elkaar aan en breng de ellebogen naar buiten toe. Druk de handen stevig tegen elkaar aan en houd dit gedurende een aantal seconden vast. Herhaal deze oefening meerdere malen per dag.

Oefening 2

Ga op de grond liggen en pak twee gewichten of bijvoorbeeld twee flesjes water. Zet de voeten op de grond terwijl je knieën gebogen zijn. Breng de armen met de flesjes naar boven zodat de armen helemaal gestrekt zijn. Breng de armen vervolgens zonder te buigen weer naar de grond zonder deze helemaal aan te raken. Herhaal deze oefening meerdere malen.

Oefening 3

Het uitvoeren van bepaalde sporten zoals zwemmen, roeien en tennis werkt ook erg goed voor het verstevigen van de borstspieren. Door meerdere malen per week flink te sporten blijven uw borsten in vorm.

Oefening 4

Ga naar de sportschool. Hier zijn verschillende apparaten waarom je met gemak je borstspieren kunt trainen. Vaak worden deze vergeten. Vraag in de sportschool aan een instructeur op welke manier en op welke apparaten je je borstspieren het beste kunt trainen.