Kosten behandeling

Kosten behandeling

Een borstvergroting door middel van plastische chirurgie is aanzienlijk duurder dan een natuurlijke borstvergroting. Het is daarom ook niet voor iedereen weggelegd om een plastisch chirurgische ingreep te ondergaan. Iedere kliniek of ziekenhuis die borstvergroting aanbied is zelf vrij om daar een prijs voor te bedenken. Er kan daarom ook veel verschil in prijs zitten tussen verschillende klinieken en ziekenhuizen.

De prijs-kwaliteit verhouding

De prijs zegt niet altijd iets over de kwaliteit van de behandeling. Belangrijk is om je goed te laten informeren voordat je een keuze maakt voor een kliniek of ziekenhuis waarbij je de borstvergroting wilt laten uitvoeren.

Een gemiddelde borstvergroting kost tussen de €3000 en €6000. Sommigen bieden een borstvergroting nog goedkoper aan en geven kortingen op borstvergrotingen. De prijs van een borstvergroting hangt naast de organisatie ook af van het soort implantaten waarvoor je kiest, de een is duurder dan de ander.

Vergoeding van borstvergrotingen

Goede klinieken en instellingen hebben afspraken gemaakt met verschillende zorgverzekeraars. Wanneer u een borstvergroting laat uitvoeren op basis van medische redenen zal in de meeste gevallen in ieder geval een deel van de borstvergroting vergoed worden. Laat u daarom van tevoren goed informeren door uw zorgverzekering over eventuele vergoedingen en laat de behandeling dan ook uitvoeren bij een instelling waarbij uw zorgverzekeraar is aangesloten en afspraken mee heeft gemaakt.