Cupmaat

Wat zegt een cupmaat?

Cupmaat

Een cupmaat geeft het volume van de borsten weer. De cupmaat wordt uitgedrukt in opvolgende letters van het alfabet. Zo is de kleinste cupmaat A gevolgd door B etc.

De cupmaat wordt berekend aan de hand van een formule. De cupmaat is namelijk het verschil tussen de omvang van de ribbenkast ter hoogte van de rand van de BH, dus onder de borst en de omvang gemeten ter hoogte van de tepel. Hoe groter dit verschil is hoe groter de borsten zijn en dus ook de cupmaat is.

Naast het feit dat er een letter wordt gebruikt wordt ook een aantal cijfers achter de cup letter geplakt. Deze cijfers staan voor de omtrek onder je borsten. Ben je erg slank is dit getal laag en ben je wat breder zal dit getal ook hoger zijn. Iemand met grote borsten en een slanke taille heeft bijvoorbeeld cupmaat D70 en iemand met een brede taille en kleine borsten kan cupmaat A90 hebben. De cijfers bij een cupmaat gaan per 5 omhoog.

De juiste cupmaat

Het bepalen en vinden van de juiste cupmaat is soms een beetje lastig. Je kunt in veel lingeriezaken door het personeel ook je cupmaat laten bepalen. Denk je de juiste cupmaat te hebben gevonden? Koop niet zomaar een BH in de desbetreffende maat, iedere BH heeft weer een andere pasvorm. Het kan dus zijn dat je van de ene BH net weer even een andere maat nodig hebt. Pas daarom altijd eerst voordat je iets koopt.