Borstvergroting door zwangerschap

Borstvergroting door zwangerschap

Tijdens de zwangerschap gebeurd er veel met het lichaam, en ook met de borsten. Aan het begin van de zwangerschap kunnen de borsten gevoeliger worden en soms zelfs pijnlijk aanvoelen. Ook kunnen de tepels donkerder van kleur worden. Je zult absoluut merken dat je borsten zich aan het klaarmaken zijn om uiteindelijk borstvoeding te kunnen geven.

Groei van de borsten

Na een aantal maanden zwangerschap zullen de borsten ook toenemen in omvang, gezwollen zijn en je kunt knobbeltjes voelen. De borsten worden groter onder invloed van hormonen en de aanmaak van melkklieren en bloedvaten. De borsten groeien gemiddeld 1-2 cupmaten tijdens de zwangerschap en worden voornamelijk zwaarder.

Borsten na de zwangerschap

Veel vrouwen zijn blij met het groter en steviger worden van de borsten tijdens de zwangerschap maar zijn bang dat de borsten na de zwangerschap en zeker na het geven van borstvoeding veranderen in kleinere, slappe en hangende borsten. De borsten zullen na de zwangerschap inderdaad iets minder stevig zijn maar er zijn veel verschillende manieren om dit zoveel mogelijk te voorkomen en ook ná de zwangerschap en het geven van borstvoeding kunnen nog verschillende maatregelen getroffen worden om de borsten weer hun oude stevigheid terug te geven.

Wat kun je doen tijdens de zwangerschap?

  • Draag een goede ondersteunende BH, ook kun je een strak hemdje of een strak topje zonder beugels 's nachts blijven dragen om de borsten te blijven ondersteunen.
  • Gebruik speciale crème om de borsten stevig en soepel te houden, bovendien bestaat er speciale crème tegen striae. *Masseer deze crème regelmatig en goed in op de borsten.
  • Wissel tijdens het douchen regelmatig af met koud en warm water, dit heeft een positieve invloed op de bloedtoevoer in de borsten wat belangrijk is voor stevigheid van de borsten.

...

Blijf ook na de zwangerschap en tijdens het geven van borstvoeding bovenstaande tips goed opvolgen. Zorg bovendien voor een goede hygiëne van de borsten. Wanneer u na het geven van borstvoeding nog ontevreden bent over het uiterlijk van uw borsten kunt u middels borstvergrotende en verstevigende tabletten en/of pompen wellicht uw borsten nog wat steviger maken. Blijf bovendien goed masseren en crème smeren.

Wanneer u veel bent aangekomen tijdens de zwangerschap en daarna snel weer afvalt kan dit ook een negatief effect hebben op de borsten. Verzorg deze daarom goed en val gelijkmatig en op een gezonde en verantwoorde manier af.