Borsten liften

Borstliften de meest voorkomende borstoperatie

Borsten liften

Een borstlift is een veelvoorkomende operatie bij vrouwen. Een borstlift kun je laten uitvoeren als je wel tevreden bent over de grootte van je borsten maar als je borsten hangen en/of slap zijn. Oorzaken voor hangende borsten kunnen zijn een zwangerschap of veel gewichtsverlies. Ook kunnen hangende borsten gewoon erfelijk bepaald zijn, de een heeft stevigere borsten dan de ander. Naarmate de leeftijd toeneemt zullen de borsten ook meer gaan hangen.

Hangende borsten kunnen klachten aan bijvoorbeeld rug of nek veroorzaken, vooral wanneer je ook grote en zware borsten hebt. Ook kan onzekerheid en schaamte ontstaan over hangende en slappe borsten.

De ingreep

Bij een borstlift wordt vooral veel huid verwijderd, bij bijvoorbeeld een borstverkleining wordt ook veel klierweefsel weggehaald. Naast het weghalen van huid zal ook de tepel omhoog geplaatst worden bij een borstlift. Er ontstaan een aantal kleine littekens die naar binnen gehecht worden.

De pijn na de ingreep lijkt mee te vallen. Wel wordt geadviseerd om de eerste paar weken een stevige sport BH te dragen en voldoende rust te nemen. Er zijn niet zoveel risico's verbonden aan een borstlift in vergelijking met een borstvergroting.

Resultaat

Voorafgaand aan een borstlift wordt gewezen op het niet perfect worden van de borsten. Zo kunnen artsen niet garanderen dan de borsten exact symmetrisch worden en kunnen littekens tegenvallen. Ook kan het zijn dat wanneer je veel aankomt in gewicht de borsten opnieuw kunnen gaan hangen. Ook kan het gevoel in de tepels anders zijn na een borstlift, vaak komt het gevoel binnen enkele maanden weer terug.